Наша адреса

Запоріжжя, вул. Перемоги 65

Наш телефон

+38 050 315 47 65

Написати нам

allergostopzpua@gmail.com

Антигістамінна гіпоалергенна дієта

Антигістанна дієта  – це вид дієтичного харчування, яке призначається при алергічних захворюваннях. Його метою є зменшення алергонавантаження на організм, зниження ймовірності перехресної алергії, а також зниження рівня гістаміну в організмі. Зниження рівня гістаміну в організмі дозволяє зменшити прояви алергічних захворювань, оскільки гістамін відіграє ключову роль розвитку алергічних станів.
Антигістмінна дієта  призначається зазвичай у період загострення алергічного захворювання та триває 7-10 днів. Після цього до раціону харчування поступово вводяться заборонені в період такої дієти продукти. Під час дієти призначається достатній питний режим очищеної води в кількості-1300-1800, який бажано дотримуватись і після закінчення дієти.
До заборонених у період  антигістамінної дієти  належать: незбиране молоко, копченості, ковбасні вироби, шоколад, какао, кава, соління, маринади, спеції, соуси, приправи, морепродукти, яйця, всі овочі та фрукти червоного кольору, горіхи, гриби, м’ясо жирних сортів злаки (жито, кукурудза, гречка, пшениця), овочі та фрукти які є загальними алергенами (селера, шпинат, салат, щавель, баклажани, квашена капуста, авокадо, ківі, буряк, банани).
Також категорично забороняються всі продукти, що містять ароматизатори, барвники, харчові добавки, оскільки вони значною мірою стимулюють вироблення гістаміну.
Заборонені хлібобулочні вироби сьогоднішньої випічки з ароматичними добавками, маком та родзинками, жирне печиво.
До дозволених належать:
1. Усі кисломолочні продукти (кефір, сир, натуральний йогурт, ряжанка).
2. М’ясо (яловичина, нежирна свинина, язик, курка,).
3. Овочі (білокочанна капуста, огірки, броколі, кабачки, патисони, ріпа, бруква, брюссельська капуста, цвітна капуста, кріп, петрушка).
4. Риба нежирних сортів.
5. Крупи (шліфований рис, манна крупа, перлова крупа, вівсянка пластівці); 6. Олія (оливкова, вершкове).
7. Фрукти та ягоди білого та зеленого кольору (агрус, зелені яблука, біла смородина, біла черешня, груші).
8. Сухофрукти: чорнослив, яблука та груші.
9. Напої: вода без газу, неміцний натуральний чай, компот із сухофруктів.
10. Хлібобулочні вироби вчорашньої випічки у кількості не більше 300 грамів, а також сухе печиво типу “Марія” або “Зоологічне”.
Незважаючи на жорсткі обмеження, що здаються, така дієта переноситься досить легко протягом 7-10 днів, полегшує самопочуття пацієнтів з алергією і дозволяє досягти більш швидкого і тривалого ефекту при призначенні медикаментозного  лікування алергічних захворювань .

Вам потрібна порада?
Запитайте про це у наших експертів.
Заповніть форму і наш спеціаліст зв'яжеться з вами найближчим часом.
Наш телефон : 050 315 4765
Ми працюємо
Понеділок-пятниця

з 9:00 до 18:00

Субота

з 9:00 до 15:00

Неділя - вихідний